קשה לך לשבת ליד הפעוט בכל בהרדמה?

Is-it-difficult-for-you-to-sit-next-to-the-toddler-during-anesthesia

ישיבה בחדר בזמן הרדמה: איך מתמודדים?

האם אתם מוצאים את עצמכם יושבים בחדר בזמן ההרדמה של הילד? קשה לך לשבת ליד הפעוט בכל בהרדמה? החלום של כל הורה הוא להניח את התינוק או הפעוט במיטה, לתת נשיקת לילה טוב ולצאת מהחדר. אך רבים מההורים מוצאים את עצמם משקיעים שעות רבות בזמני ישיבה בחדר בהרדמה. חלק מהפעוטות רוצים לישון במיטה עם ההורים, אחרים רוצים שמישהו ילטף אותם, או שישבו לידם. כל הדרישות הללו הן למעשה גורמי תלות שהפעוט התרגל אליהם וכרגע הוא זקוק להם כדי להירדם.

השלב הראשון: הרגלת הפעוט לקול ההורי

אין ספק שזמני השכבה ארוכים והתמודדות עם התעוררויות מרובות בלילה הם גורמים ישירים להתשה, חוסר סבלנות ועייפות.קשה לך לשבת ליד הפעוט בכל בהרדמה? אז מה עושים כדי לעזור לפעוט להירדם באופן עצמאי ללא גורמי תלות? חשוב שהורדת גורמי התלות תהיה הדרגתית. בשלב הראשון, עליכם להרגיל את הפעוט לקול ההורי. תתחילו עם תרגול ביום, כמו משחק קו קו או דיבור מרחוק כשהפעוט לא רואה אתכם.

שלב שני: הרחקת מקום הישיבה

אם עד עכשיו ישבתם ליד המיטה של הפעוט, תעברו לשבת בכיסא ליד המיטה. בשלב הזה, תשבו כמה ימים בצורה עקבית, ללא פלאפון בידיים וללא קשר עין ישיר. תסתכלו על הרצפה, ואם הפעוט מנסה לקשקש או לרדת מהמיטה, תחזירו אותו עם אותה אמירה קבועה: "ששש, עכשיו ישנים". חשוב לוודא שהפעוט ישן שינה עמוקה לפני יציאה מהחדר. כך תשמרו על האמון שלו בכך שאתם לא נעלמים בהפתעה.

שלב שלישי: יציאה יזומה וקצרה

מדברים עם הפעוט במהלך היום, ומסבירים שלפעמים אמא או אבא יוצאים לשתות מים או להתפנות, אבל תמיד חוזרים. בלילה, משכיבים את הפעוט במיטה, מתיישבים על הכיסא ולאחר כמה דקות אומרים: "אמא הולכת לשתות, אני כבר חוזרת לכיסא". יוצאים מהר מאוד מהחדר וחוזרים מיד. אם הפעוט רץ אחריכם, זה חלק מהתהליך. קחו את ידו והחזירו אותו למיטה.

מדריך דיגיטלי להירדמות עצמאות

נכנסים לחדר אומרים לילה טוב, וניפגשים למחרת בבוקר

שלב רביעי: יציאה יזומה משמעותית

לאחר שהפעוט מאפשר יציאה יזומה מהירה ולא נלחץ כשההורה יוצא מהחדר, תתחילו להאריך את זמן השהייה מחוץ לחדר. גם אם הפעוט מתחיל לבכות, לא רצים לחדר מיד. מרחוק אומרים: "ששש, עכשיו ישנים, אמא/אבא מגיע/ה". כמובן שמגיעים ומתיישבים בכיסא כרגיל.

שלב חמישי: הרדמה ללא נוכחות ליד המיטה

בשלב הזה, כבר לא יושבים ליד הפעוט בזמן ההרדמה. נכנסים לחדר, נותנים נשיקה וחיבוק, אומרים "לילה טוב" ו"יוצאים מהחדר". לאחר כמה רגעים, עוברים ליד הדלת. אם הפעוט מסתכל עליכם, זה סימן טוב. זה מעיד על כך שהוא מתרגל לכך שאתם בבית ושלא רואים אתכם לא אומר שאתם לא שם.

שלב שישי: הרדמות עצמאית

לבסוף, לאחר כל ההכנות, מגיע השלב המיוחל בו הפעוט נרדם לבד. מדברים איתו בזמן ניטרלי, לא קשור לשינה, ומסבירים לו שהוא כבר מאוד בוגר. הכיסא בחדר מפריע ואמא ואבא תמיד כאן בבית שומרים עליו. ביחד מוציאים את הכיסא מהחדר. בשלב הזה, אתם משכיבים את הפעוט במיטה, נותנים נשיקת לילה טוב ויוצאים מהחדר. אם כי, פעמים רבות הורים מוצאים את עצמם נשארים שוב ושוב בזמן ישיבה בחדר בהרדמה, וזהו חלק מהתהליך שצריך לעבוד עליו באופן עקבי.

נקודות חשובות
  • לא יוצאים מהחדר לפני שהפעוט ישן שינה עמוקה.
  • התמודדות עם יקיצות בלילה מקבלת את אותו מענה שהפעוט קיבל בהרדמה בערב בהתאם לשלב בו אתם נמצאים.
  • לא מתקדמים לשלב הבא לפני שהשלב בו אתם נמצאים הושלם.
  • בזמני מחלה עוצרים את הכל ונענים לצרכים של הפעוט.
  • לא מתעלמים מבכי של הפעוט – בכי מקבל מענה תמיד.

טיפ חשוב

מניסיון שלי כאמא לארבעה ילדים, למדתי שהילדים לא באמת צריכים אותי בכל התעוררות. התקנת מצלמת מחשב פשוטה ליד המיטה אפשרה לי לא לרוץ ישר עם כל פיפס. פעמים רבות הפעוט פשוט חוזר לישון לבד, ודווקא הכניסה שלי לחדר עלולה לגרום לו להתעוררות.

לבלוג וידאו שלי בתחום ייעוץ שינה לחצו כאן…

עוד בבלוג..

baby-language-first-time-parenting

שפת התינוקות הורות ראשונית

הורות ראשונית שהיא שפת תינוקות מבוססת על היכולת לתקשר עם התינוק מבלי שהוא מדבר בפועל. דמיינו לעצמכם שאתם חוזרים מבית החולים, עם כל ההתרגשות הורמונים

צור קשר

      יש לכם שאלה?
      מעולה!
      בואו נדבר

      הירשמו לניוזלטר