הרדמה עצמאית של תינוק – מאיפה מתחילים….

Independent-anesthesia-of-a-baby-where-to-start

הרדמה עצמאית של תינוק זה לא מיתוס. כל תינוק בריא מעל גיל חצי שנה יכול ללמוד להירדם בעצמו. במאמר זה מוצגים סרטונים של ילדיי הפרטיים אשר נרדמים באופן עצמאי במיטתם. הנושא המטריד ביותר בשגרה היומית הוא העייפות. ככל שהתינוק מתעורר יותר פעמים בלילה, כך ההורים נעשים עייפים יותר. כאשר עייפות ההורים עולה, כך יורדת רמת הסבלנות שלהם. הרדמה עצמאית של תינוק היא הפתרון הפשוט ביותר לעייפות יתר.

השפעת ההתעוררות הלילית על התינוק

ככל שהתינוק מתעורר פעמים רבות בלילה, כך איכות השינה שלו נפגעת. הדבר יכול להשפיע על מצב רוחו, על ההתנהלות היומית שלו, על מאגרי האנרגיה שלו ועל התפתחות המערכת הקוגניטיבית והנוירולוגית. הפתרון נמצא בהרדמה עצמאית של התינוק.

מדריך דיגיטלי להירדמות עצמאות

נכנסים לחדר אומרים לילה טוב, וניפגשים למחרת בבוקר

מה עושים על מנת ללמד את התינוק שלנו שינה איכותית?

סדר יום ברור

יש לבנות סדר יום ברור ומסודר. תינוקות מתרגלים לשעות קבועות של שינה והאכלה. ככל שנתמיד בזמנים קבועים, כך נזכה לשיתוף פעולה מהתינוק שלנו. כל עוד הפעילויות שלנו קבועות ומסודרות, התינוק יהיה רגוע יותר. הוא יהיה פנוי ללמידה ולחקר הסביבה, כי אין דברים שיכולים להפתיע או להלחיץ אותו. עם הזמן, התינוקות לומדים את סדר היום ועושים את הקשרים הנדרשים לבד. למשל, "אני אוכל בקבוק בחדר – זה אומר שאחרי זה הולכים לישון".

זיהוי סימנים מוקדמים ומאוחרים

לכל תינוק יש סימנים משלו: קולות בכי, תנועות גוף ועוד. כל צורך של תינוק מתחיל כצורך פיזיולוגי שבנוי על רפלקסים מולדים. ככל שההורים לומדים את הסימנים הללו, כך התינוק מאמץ אותם ומשתמש בהם לאורך זמן. כאשר ההורים מגיבים לסימנים של התינוק בשלב המוקדם שלהם, התינוק אינו מרגיש מצוקה. הוא מקבל מענה ישיר ומדויק לכל צורך שלו. אם התינוק מראה סימני עייפות וההורים מגיבים בהתאם, ההרדמה תהיה קצרה יותר והשינה תהיה איכותית יותר.

הרגלים מרגיעים: מוצץ וחיתול

תנועת המציצה היא התנועה הראשונה שהתינוק עושה באופן מודע. הוא נולד עם היכולת הזאת, שהיא מאוד מרגיעה עבורו. לכן, שימוש במוצץ יכול לעזור בתהליך ההירדמות. בנוסף, החיתול באזור הראש עוזר לתינוק לחוש מגע אליו היה רגיל ברחם. כאשר מקרבים חיתול לאזור הראש, התינוק עוצם עיניים כאינסטינקט טבעי. חיתול יכול לעזור לתינוק ללמוד לעצום עיניים ולהתמסר לשינה.

צמצום גירויים בסביבת השינה

הורים צעירים רבים מקשטים את החדר ואת העריסה של התינוק עם מגני ראש צבעוניים, מוביילים, מנורות לילה, דובים או צעצועי מיטה. כל אלה מפריעים להרדמות של התינוק. סביבת השינה של התינוק חייבת להיות נקייה מגירויים.

מחזורי שינה בנויים כך שהם מתחלקים ל 6 חלקים:

שלב טרום שינה

זה השלב בו התינוק מבין שהוא הולך לישון והוא מתכנס לטובת העניין. יש סוג של התמסרות והירגעות בשפת הסימנים של התינוק.

בשלב הראשון

מתרחש המעבר ממצב ערות למצב שינה, והוא נמשך בדרך כלל כדקה עד חמש דקות. בשלב זה מתרחשת הרפיית טונוס שרירים ומופיעות תנועות עיניים איטיות.

השלב השני

מתאפיין בשינה שטחית, ממנה קל להתעורר.

השלב השלישי והרביעי

הם שלבי השינה העמוקה. כלומר, קשה יותר להעיר אדם/ תינוק הנמצא בשלבים אלה. במהלך שלב זה מתחדשים מאגרי האנרגיה בגוף.

השלב החמישי
האחרון הוא שנת חלום (REM SLEEP). הפסקת תנועת הגוף. שלב זה חשוב מאד להתאוששות מערכת העצבים.

כל עוד יהיו גירויים באזור השינה, התינוק יכול להתעניין בהם ממקום של סקרנות טבעית והיא זאת שמונעת ממנו להתכנס לטובה שינה. כמו כן בשינה ישנן יקיצות טבעית שנובעות ממעבר ממחוזר שינה אחד לשני. ככל שיש גירויים התינוק יכול להגיב למשחק במקום לעבור למחזור שינה נוסף.

אני מזמינה אותכם להיכנס גם לבלוג וידאו שלי בנושא ייעוץ שינה לחצו כאן

עוד בבלוג..

baby-language-first-time-parenting

שפת התינוקות הורות ראשונית

הורות ראשונית שהיא שפת תינוקות מבוססת על היכולת לתקשר עם התינוק מבלי שהוא מדבר בפועל. דמיינו לעצמכם שאתם חוזרים מבית החולים, עם כל ההתרגשות הורמונים

צור קשר

      יש לכם שאלה?
      מעולה!
      בואו נדבר

      הירשמו לניוזלטר